Skip to main content

Huigsloterdijk 108, 2156 LG  Weteringbrug      +31 (0)71 3312361      info@loonbedrijfroodenburg.nl

Moestuinschool Kaag en Braassem

Loonbedrijf Roodenburg is verheugd om aan te kondigen dat we land beschikbaar stellen voor de nieuwe Moestuinschool van gemeente Kaag en Braassem. Dit initiatief van Stichting Blauwe Zone Kaag en Braassem biedt iedereen de kans om groene vingers van het moestuinieren te leren en hiermee bij te dragen aan een gezondere levensstijl.

Met de Moestuinschool Kaag en Braassem wordt een inspirerende en leerzame omgeving gecreëerd waar deelnemers kunnen ontdekken hoe ze hun eigen groenten en fruit kunnen verbouwen. De cursussen omvatten onderwerpen als bodembewerking, teeltplannen en biologisch tuinieren. De lessen vinden plaats op onze bedrijfslocatie in Weteringbrug. Tijdens de cursus kunnen deelnemers zelf hun eigen moestuintje huren om hun nieuwe vaardigheden in praktijk te brengen.

De moestuinschool is geïnspireerd door de Blue Zones, gebieden in de wereld waar mensen uitzonderlijk gezond en vitaal oud worden. Een van de geheimen van hun gezonde levensstijl is het hebben van een eigen moestuin. Door samenwerking met de Moestuinschool Amsterdam, die al jaren succesvol werkt met een vergelijkbaar programma, belooft dit initiatief een groot succes te worden.

Stichting Blauwe Zone organiseert ook workshops voor gezinnen in gemeente Kaag en Braassem, waar jong en oud leren hoe ze hun eigen moestuin kunnen beginnen. De workshops bieden een praktische en leuke manier om samen te ontdekken wat er nodig is om gezonde planten te kweken.

De Moestuinschool is eind februari 2024 gestart met wekelijkse lessen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het belang van dit initiatief kan niet genoeg benadrukt worden. Door zelf voedsel te verbouwen, verminderen we onze ecologische voetafdruk en dragen we bij aan een gezondere en duurzamere toekomst. Wij zijn dan ook trots om deel uit te maken van dit groene initiatief en nodigt iedereen uit om mee te doen.

Voor meer informatie en aanmeldingen, bezoek de website Blauwe Zone Kaag en Braassem of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..